Dit is van oorsprong de basis van de Indiase masala chai. De thee bestaat uit 3-4 ingrediënten, water en of melk, kardemom en theeblaadjes. Simpel te bereiden en zeer smaakvol.
Dit is van oorsprong de basis van de Indiase masala chai. De thee bestaat uit 3-4 ingrediënten, water en of melk, kardemom en theeblaadjes. Simpel te bereiden en zeer smaakvol.
Doe alle ingrediënten, behalve de melk, in een melkpan met 200 ml water en breng het geheel aan de kook.
Als de thee kookt, zet je het vuur lager.
Laat je de thee nog circa 5 minuten op laag vuur doorkoken.
Op deze wijze komen van alle ingrediënten de smaak goed vrij.
Voeg vervolgens de melk (of resterende hoeveelheid water) erbij.
Zet het vuur wat hoger en en breng in circa 15 minuten de thee gaan de kook.
Laat de thee nog 5 á 10 minuten doorkoken op laag vuur.
Serveer de thee in een beker of kopje en gebruik eventueel een kaneelstok als roerstaaf.
Zoet de thee met honing of bruine suiker.