Bloemkool kun je heel goed als vervanger voor rijstgerechten gebruiken. Dit is een eenvoudig en snel te bereiden gerecht.
Bloemkool kun je heel goed als vervanger voor rijstgerechten gebruiken. Dit is een eenvoudig en snel te bereiden gerecht.
De bloemkool in grote stukken snijden
Vul een ruime kom met water en doe hier keukenzout in. Doe de grote bloemkool rozen hierin en laat dit 15 minuten weken. Spoel de bloemkool rozen 3 keer na in de kom, met steeds weer schoon water. Laat de bloemkool uitlekken
Maal de uitgelekte bloemkool fijn in een keukenmachine
Neem een ruime pan en doe hierin de olie. Breek de eieren samen met de citroensap en bak de eieren los (roerei)
Voeg de fijn gesneden ui, knoflook, chilipeper en grof gemalen peper toe en bak alles samen. Laat het geheel op middelmatig vuur goudbruin bakken
Voeg de bloemkool en zout toe. Wok het op hoog vuur 4 a 5 minuten. Doe het vuur uit en doe een deksel op de pan.
Roer iedere 2 minuten de bloemkool om. En herhaal dit 2 tot 3 keer. De bloemkool wordt dan beetgaar, zonder dat het papperig wordt.
Serveer met rauwkost of eet het gewoon zo op
Tip:
Je kunt dit gerecht ook bereiden met bakkeljauw of gedroogde garnalen.
Bakkeljauw
De bakkeljauw eerst afspoelen. Kook het dan 15 minuten in een pan met water. Giet af en spoel nog 1 of 2 keer na
Bak dan eerst de eieren met de citroensap, goudbruin. Zet de gebakken roerei apart weg
Doe dan weer wat olie in de pan en bak hierin nu eerst de bakkeljauw droog en goudbruin
Voeg de fijn gesneden ui, knoflook, chilipeper en grof gemalen peper toe en bak alles samen. Laat het geheel op middelmatig vuur goudbruin bakken
Voeg de bloemkool, zout en de gebakken ei toe. Wok het op hoog vuur 4 a 5 minuten. Doe het vuur uit en doe een deksel op de pan
Roer iedere 2 minuten de bloemkool om. En herhaal dit 2 tot 3 keer. De bloemkool wordt dan beetgaar, zonder dat het papperig wordt.
Gedroogde garnalen
De gedroogde garnalen een uurtje weken in een kom met water. Goed afspoelen en vervolgens verder bereiden zoals bij de bakkeljauw variant.
En je kunt de arachide olie ook vervangen met (Surinaamse) kokosolie of dit combineren.
Firoza
February 12, 2018 @ 12:24
Ziet er lekker uit ga het ook uitproberen