Bieslook-ei salade

Ik ben dol op eieren en een heerlijke ei-salade is bij mij altijd welkom. In de zomer groeit de bieslook altijd snel in mijn tuin. Een zeer dierbare kruid, die gemakkelijk de winter doorkomt. Deze salade is simpel en bijzonder lekker. Ik zal ook tips meegeven hoe de salade bewuster en gezonder kunt maken. 

author Door Aivie

Spaghetti met wilde spinazie

Dit gerecht is een aanrader voor alle fijnproevers en fans van de Italiaanse keuken! Jaren geleden heb ik een soortgelijk gerecht gegeten in een restaurant. En ik heb dit gerecht met de smaken van toen, zelf klaargemaakt en mijn eigen smaak eraan gegeven. Ik vind de combinatie van de spaghetti met de chardonnay voortreffelijk! En drink of gebruik je geen alcohol, laat dan de chardonnay weg. 

author Door Aivie

Goedangang of Gudangang

Een van de simpelste en lekkerste kokosgerechte vind ik de Javaans-Surinaamse gudangang. Met een paar ingrediënten heb je een heerlijk bijgerecht dat vooral goed smaakt bij gestoomde of geblancheerde groenten. Het recept bevat tevens de vegetarische versie.

author Door Aivie

Broodtaart (vegetarisch en of veganistisch)

Dit gerecht is waarschijnlijk ooit ontstaan omdat er iets met oud brood moest worden gedaan. Weggooien van voedsel is zonde en met een paar ingrediënten kun je altijd nog iets lekkers klaarmaken. Dit is het verhaal dat ik te horen heb gekregen. Ik ben dol op broodtaart. En het mooie van dit recept is dat het wederom vegetarisch is en je kunt het zelfs veganistisch bereiden. Vervang de custardpoeder door agaragar, de roomboter door cacaoboter of geurloze kokosolie en gebruik notenmelk in plaats van koemelk. 

author Door Aivie

Thaise rode curry pasta (inclusief de vegetarische versie)

Er zijn zo van die ingrediënten die ik het liefst zelf maak. Niet alleen omdat ik dan weet dat er geen ongezonde E-nummers inzitten, maar ook omdat het gewoon veel lekkerder van smaak en aroma is. De thaise curry’s maak ik daarom altijd zelf en vries het in. 

author Door Aivie

Chili-kokos paneer met knoflookstengels

Hier kun je mij voor wakker maken, paneer gerechten! Paneer is jonge kaas en zeer eenvoudig te bereiden. Zie het recept bij de bestanden. Tip: ik maak de paneer van te voren en vries het in. Dan kun je in een korte tijd een heerlijk gerecht bereiden. Dit recept is geïnspireerd op het gebruik van het Indiase laurierblad. Voor meer informatie lees de blog over de verschillende soorten laurierblad.

author Door Aivie

Koken met Aivie © 2016