Zuurkool chutney

De meeste chutney’s worden van fruitsoorten bereid. In mijn zoektocht naar een mooie keto-proof chutney, bedacht ik het van zuurkool te breiden. Het gerecht is simpel te bereiden en smaakt perfect bij andere gerechten of snacks. Ik eet mijn chutney graag op een koolhydraatarme cracker met en stuk kaas. 

author Door Aivie

Rode bessen chutney

Het is geweldig om je gerechten te laten inspireren door het seizoen. Zo zag ik deze rode bessen of aalbessen staan en dacht hier moet ik iets mee! Ik heb een mooie en frisse chutney ervan gemaakt. Zonder toevoeging van vet en geen Surinaams Hindostaanse chutney masala gebruikt. Veel mensen denken dat chutney’s altijd (zeer) pittig van smaak zijn. Niets is minder waar. Chutney’s zijn een mooi bijgerecht die pittig kunnen zijn, maar vaak vooral zuur, zoet of zoetzuur van smaak zijn. En ze worden als bijgerecht bij diverse gerechten geserveerd. Ook voor deze chutney geldt, lust je geen peper, laat het dan gerust weg. 

author Door Aivie

Rabarber chutney

Rabarber chutney is heerlijk friszuur en  kan het beste in de maanden mei en juni worden klaargemaakt. Dat zijn de top maanden voor deze groentesoort. De friszure rood-groene stengels zijn eigenlijk kort in het jaar te verkrijgen. Van mei tot en met juli kun je genieten van deze groente.

author Door Aivie

Appel chutney

Chutney’s bestaan in allerlei smaken: zoet, zuur, bitter, pittig, mild. Dit recept is een Surinaams recept en je kunt de fruitsoorten naar eigen smaak kiezen. Ook de pittigheid van de Surinaamse chutney kun je zelf bepalen.

Ik heb altijd verschillende soorten in huis, voor ieder wat wils en passend bij elk gerecht.

author Door Aivie

Koken met Aivie © 2016