Kroketten zelf maken, smaken toch altijd het lekkerste. Dit recept heb ik heel lang geleden van een vriendin gekregen. En die heb ik weer aan mijn eigen smaak aangepast.
Kroketten zelf maken, smaken toch altijd het lekkerste. Dit recept heb ik heel lang geleden van een vriendin gekregen. En die heb ik weer aan mijn eigen smaak aangepast.
Kook de kipfilet met de grof gesneden uien, selderij, ½ theelepel zwarte peper en de bouillon blokjes gaar.
Haal het vlees uit de bouillon en snijd het in kleine stukjes.
Zeef de bouillon en zet apart.
In een ruime pan de boter smelten en de bloem erbij voegen.
Daarna 2 dl van het bouillon van de kip (gezeefd) toevoegen.
Meng alles goed samen en haal de pan van het vuur.
Voeg de nootmuskaat, citroensap en de witte peper toe. Proef de mix, je kunt eventueel nog zout naar smaak toevoegen.
Voeg nu de gesneden kip toe.
Laat de mix afkoelen en rol er dan kroketten of bitterballen van.
Klop de 3 eieren los en voeg een paar druppels citroensap erdoor ( haalt de rauw geur van de eieren weg).
Haal de kroket 1 keer door het eimengsel en 1 keer door de paneermeel.
Zet in een pan olie op vuur en bak hierin de kroketten mooi bruin.
Let op doe niet te veel kroketten tegelijk in de pan, anders kunnen ze kapot gaan tijdens het bakken.
Serveer de kroketten met een saus naar keuze.
Tip:1. Wil je een extra mooie dikke krokante laag, rol de kroketten dan 2 keer door de ei en de paneermeel.
2. Vegetarische kroketten: trek je bouillon met de kruiden en de selderij. Wentel de kroketten ipv door de ei, door melk.
3. Je kunt in plaats van kip, ook garnalen of ander vlees gebruiken.