Trek in iets zoets en toch een verantwoorde en bewuste keuze kunnen maken daarin? Dan is dit koekje een van de snelste en lekkerste oplossingen. Ook gezellig om het met kinderen te bereiden. Dit koekje kan niet mislukken. Geniet ze!
Trek in iets zoets en toch een verantwoorde en bewuste keuze kunnen maken daarin? Dan is dit koekje een van de snelste en lekkerste oplossingen. Ook gezellig om het met kinderen te bereiden. Dit koekje kan niet mislukken. Geniet ze!
Doe de havermoutvlokken-, meel en bakpoeder in een kom en roer goed samen.
Pureer de banaan, ontpitte dadels, geschraapte vanillestokje en gesmolten cacaoboter of kokosolie fijn.
Voeg de puree toe aan de droge ingrediënten en mix goed samen.
Voeg de gedroogde cranberry’s en eventueel de gehakte noten toe.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Maak 18 tot 20 gelijkmatige balletjes. Gebruik eventueel wat extra gesmolten cacaoaboter of kokosolie om de balletjes te maken en deze plat te drukken.
Bak de koekjes in 15 tot 20 minuten gaar. Let op indien de koekjes snel bruin worden, zet de oven dan wat lager.
Tip:
Wil je geen bananensmaak in de koekjes, laat de banaan dan achterwege. Gebruik wat meer dadels. Pureer dit dan samen met 150 ml amandelmelk.
Je kunt de dadels en de banaan weglaten en gebruik dan 150 gram kokosbloesemsuiker (meer of minder naar smaak).
Voeg aan de droge ingrediënten dan 150 ml amandelmelk om het tot een koekjesbeslag te kneden.