Calzone, gevulde KETO pizza

In de tijd dat ik studeerde,was er op de Oude Gracht in Utrecht een Italiaanse pizza kraam. Gerund door een Italiaan. Hoe vaak ik daar niet van een heerlijk stuk pizza of een calzone heb genoten, weet ik niet meer. Maar dat de allerbeste pizzaboer was, dat weet ik zeker! Zoals jullie inmiddels weten ben ik overgestapt op koolhydraatarme gerechten. En heel af en toe heb ik een ontzettende trek in de pizza of de gevulde versie hiervan, de calzone. Dit recept is vooral vanwege de koolhydraatarme variant van het deeg, voor mij een favoriet. Voel je vrij om de vulling van de calzone nar eigen inzicht aan te passen. Het recept van het deeg is perfect! 

author Door Aivie

Pizzabodem van bloemkool (vegetarisch)

Ik ben geen grote pizza-liefhebster, maar zo af en toe vind ik dit gerecht lekker. Ik let best wel op de hoeveelheid koolhydraten, zout en vet  in een gerecht. Ik vind daarom mijn pizzabodem van bloemkool een mooi alternatief. Ik voeg helemaal geen zout toe aan dit gerecht, omdat de kaas en olijven al meer dan genoeg zout bevatten. Voel je vrij om de vulling naar eigen inzicht te variëren. Houd alleen rekening met de gaartijd van ieder ingrediënt.

author Door Aivie

Koken met Aivie © 2016