Dit is een gerecht uit de Chinese keuken. Ik heb de walnoten koolhydratenarm gekarameliseerd, door een suikervervanger te gebruiken in dit simpel en heerlijk gerecht.
Dit is een gerecht uit de Chinese keuken. Ik heb de walnoten koolhydratenarm gekarameliseerd, door een suikervervanger te gebruiken in dit simpel en heerlijk gerecht.
Was de broccoli en snijd deze in normale roosjes.
Blancheer de broccoli en zet deze apart weg.
Doe in een anti-aanbakpan de walnoten en de suikervrije siroop en zet op middelmatig vuur.
Karameliseer de noten. Blijf regelmatig in de pan roeren. De walnoten zijn klaar, als de siop is verdampt en alleen de noten met de siroop eraan over zijn.
Haal de pan van het vuur.
Neem een ruime pan.
Doe de olie in de pan en laat goed warm worden.
Voeg de gemalen knoflook en gember toe en fruit kort aan. De knoflook mag niet te aanbranden!
Voeg de broccoli, de witte peper en sojasaus toe en wok dit op hoog vuur 1 a 2 minuten.
Voeg vervolgens de walnoten en de sesamzaad toe. Roer alles goed om en haal de pan van het vuur.
Serveer met bloemkool(rijst) en een vleesgerecht naar keuze. Tip(s): 1. Het karameliseren wordt regulier gedaan door witte suiker in een pan te laten smelten. Voeg daarna de noten toe en volg vervolgens het recept.
Tip 2. Je kunt dt gerecht naar eigen inzicht variëren door je eigen mix van noten en groenten te gebruiken.