Geroosterde kip met Indiase masala-mix

Ik ben dol op gemakkelijke, gezonde en zeer smaakvolle gerechten!
Ik marineer mijn vis, vlees of groenten zelden op dezelfde wijze. Daar ben ik te creatief en te eigenwijs voor.
Zo ben ik op het idee gekomen om dit heerlijk gerecht te maken. Een mix van reguliere Indiase kruiden, gemixt met nog wat niet-reguliere Indiase kruiden hebben geleid tot een gerecht, die ik intussen al 2 keer heb klaargemaakt. En ik zal het zeker vaker bereiden.

author Door Aivie

Mahanbhog (bewuste versie)

Mahanbhog is een van de bekendste offerspijzen die door de hindostanen wordt bereid. Ik heb er een bewuste versie van gemaakt. Ik heb hierbij gelet op de koolhydraten , goede suikers en goede vetten. In deze versie heb ik de patentbloem of griesmeel vervangen door kokosbloem en amandelmeel. En de ghee kun je vervangen door kokosolie, zodat je een vegan versie van de mahanbhog krijgt.

author Door Aivie

Cubaans gemarineerde gans slowcooken

Lekker en simpel koken, noem ik slowcooken. Het langzaam garen van gerechten heeft iets magisch. Het mooie van deze manier van koken, is dat de sappe, structuur en smaken goed behouden blijven.

author Door Aivie

Bengaalse ei-curry

Dit is een prachtig gerecht, dat enkele dagen van te voren bereid kan worden. Curry’s hebben als kenmerk, dat het minimaal 1 dag na de bereiding, beter smaakt. Dit omdat alle smaken van de verschillende kruiden goed intrekken.

author Door Aivie

Kipgehaktbrood (koolhydraatarm)

Gehaktbrood zijn er in vele variaties. Dit gerecht is zeer bewust en kan geheel vetvrij worden bereid. Dit gerecht kan van te voren bereid worden en op de dag van gebruik, kun je het afbakken.

author Door Aivie

Garam masala (Indiase masala)

Garam masala’s heb je in vele smaken. Afhankelijk van de streek in India bestaat er een andere mix van ingrediënten.
Dit is de garam masala zoals ik die maak en lekker vind.

author Door Aivie

Hindostaans Surinaamse masala

Het recept waar het allemaal mee begon, mijn eigen Facebook groep. Nergens op het internet kon je het recept van de Hindostaanse masala vinden, zoals die in Suriname wordt gebruikt. Dit recept is van mijn grootmoeder. De lekkerste masala die ik ken. Wat maakt het zo lastig om een goede masala te maken? Behalve de verhoudingen van de diverse ingrediënten zit het geheim in het roosteren van de verschillende specerijen.Bekijk de video ook nog even, voordat je aan de slag gaat! Als je dit gerecht gaat maken, zul je het zeker een paar keer moeten uitproberen, eer je de juiste smaak te pakken hebt. Oefening baart kunst!

author Door Aivie

Lamsschouder, slowcooked

Slowcooken is het langzaam garen van vis en vleesgerechten op lage temperaturen, waarbij de smaak van de ingredienten intenser wordt en de sappen van het vlees of de vis behouden blijven.

author Door Aivie

Fijn gesneden spruiten, vetvrij gewokt

Houd je niet van spruiten? Dan moet je deze bereidingswijze eens uitproberen. Ik eet mijn spruiten niet anders meer sinds ik deze bereidingswijze heb ontdekt.

author Door Aivie

Baharat kruidenmix (Arabische masala)

Deze kruidenmix ontbreekt niet in mijn keuken. Net als de Surinaamse masala heb ik dit altijd op voorraad. Deze kruidenmix kan zowel voor vis-, vlees- alsook groente gerechten worden gebruikt.

author Door Aivie

Koken met Aivie © 2016