Koolhydratenarm brood

Een super gemakkelijk recept en koolhydratenarm. Met een paar ingrediënten en eventueel kruiden naar smaak, tover je dit brood in een uurtje op tafel.

author Door Aivie

Gewokte ijsbergsla of andere sla soorten

Ik ben persoonlijk geen fan van rauwkost, omdat het vaak koud is. Ik houd van warme gerechten. Zo ben ik het op idee gekomen om dit gerecht te maken. Ik heb eigenlijk niets anders gedaan, behalve dan het wokken, dan wanneer je een rauwkost salade maakt. Dit gerecht valt bij jong en oud in de smaak. Binnen 10 minuten heb je het gerecht voorbereid en klaargemaakt. Sla bevat ontzettend veel gezonde vezels en je kunt het  niet vaak genoeg eten.  Dit ga ik zeker vaker maken.

author Door Aivie

Surinaamse kippenlever-maagjes sambel

Orgaanvlees wordt bijna in iedere keuken bereid en op vee verschillende wijzen. In Suriname is sambel bereid van kippenlever, -maagjes en ook -hartjes een delicatesse die op diverse wijze wordt bereid. Dit recept is van mij en is naar eigen smaak samengesteld. 

author Door Aivie

Hoe kook je een perfect ei?

Het koken van een ei lijkt gemakkelijk, maar dat lukt helaas niet bij iedereen. Ik geef in dit recept aan hoe ik mijn perfect ei kook voor soorten gekookte eieren: zacht, halfzacht en hard gekookt.

author Door Aivie

Bieslook-ei salade

Ik ben dol op eieren en een heerlijke ei-salade is bij mij altijd welkom. In de zomer groeit de bieslook altijd snel in mijn tuin. Een zeer dierbare kruid, die gemakkelijk de winter doorkomt. Deze salade is simpel en bijzonder lekker. Ik zal ook tips meegeven hoe de salade bewuster en gezonder kunt maken. 

author Door Aivie

Goedangang of Gudangang

Een van de simpelste en lekkerste kokosgerechte vind ik de Javaans-Surinaamse gudangang. Met een paar ingrediënten heb je een heerlijk bijgerecht dat vooral goed smaakt bij gestoomde of geblancheerde groenten. Het recept bevat tevens de vegetarische versie.

author Door Aivie

Courgette kofta’s in tomatencurry

Kofta’s zijn balletjes die worden gemaakt van groenten, paneer (jonge kaas), vis of vlees of een combinatie daarvan. De groenten- en paneer kofta’s zijn mijn favoriet. Dit gerecht kan je gerust van te voren bereiden, zodat de kruiden van de curry beter in de kofta’s trekken. Dit gerecht is redelijk vetarm. Alleen de kofta’s worden gefrituurd. En indien je de goede meelsoorten gebruikt, maak je hier een mooi koolhydratenarm gerecht van.

author Door Aivie

Sewai, Indiase versie

Ik ben dol op Indiase zoetigheden. In Suriname wordt dit gerecht anders bereid, met minder ingrediënten, maar net zo lekker. Dit gerecht kan zowel warm als koud worden gegeten. 

author Door Aivie

Cheela’s

Een mooi glutenvrij en (redelijk) koolhydratenarme pannenkoek kan worden bereid met kikkererwtenmeel. Dit gerecht komt uit de Sri Lankaanse keuken. Ik vind het een heerlijke pannenkoek. Je kunt het gewoon zo uit het vuistje eten, of gebruiken als wrap of net als de Indiase roti met andere bijgerechten eten. Door de uien weg te laten, maak je er in een handomdraai een Ayurvedisch gerecht van. 

author Door Aivie

Paneer in kokosmelk

Weer een mooi Zuid Indiaas gerecht, zonder dat het een ingewikkelde exercitie wordt om dit heerlijk gerecht te bereiden. Een paneergerecht mag eigenlijk niet ontbreken op een Indiaas menu. Geniet hiervan! 

author Door Aivie

Koken met Aivie © 2016