Als je van gember houdt, dan moet je deze cake zeker bereiden! Gebruik verse gember en houd je van een pittige smaak, zorg er dan ook voor dat je de kleine gemberwortels gebruikt. Die zijn zijn krachtiger van smaak. Persoonlijk heeft die soort ook mijn voorkeur.
In mijn zoektocht naar koolhydraatarme gerechten heb ik dit recept bedacht en uitgeprobeerd. Naast de lijnzaadcrackers, zijn deze crackers een heerlijke variant van de vegetarische en koolhydraatarme crackers. Deze cracker bevat naar verhouding evenveel zaden en noten als groenten. Een mooi vezelrijk, en zeer koolhydraatarm gerecht!
Wie is er niet dol op, de Amerikaanse Kentucky fried chicken! Echter ben ik toch steeds op zoek naar de koolhydraatarme versies van al dit soort gerechten. Zo heb ik de paneermeel van brood, vervangen door lijnzaadmeel. Even anders, maar net zo lekker!
Gehaktbrood is altijd lekker en je kunt op ieder moment van de dag eten. De bereiding is simpel en redelijk snel. Dit is mijn recept van een mooi en vooral lekkere gehaktbrood.
Dit recept is geïnspireerd uit de Peruaanse keuken, waar de maispastei beroemd van is. Ik ben zelf geen liefhebber van mais. Ik ben dol op pasteien, maar omdat het vaak koolhydratenrijk is, bereid ik het niet zo vaak. Ik heb daarom dit mooi koolhydratenarm pasteigerecht bedacht op basis van bloemkoolpuree. De basis, de bloemkoolpuree, is een constante factor in dit gerecht. De vulling kun je naar eigen smaak klaarmaken en variëren met groenten of andere vis-of vleessoorten.
Persoonlijk vind ik dit een van de lekkerste Caraïbische cakesoorten. De smaak van de pruimen die jaren op rum zijn getrokken met de donkerbruine suiker veroorzaken een heerlijke smaaksensatie. Uiteraard kun je de rum weglaten. Maar dit is het recept zoals ik deze van mijn moeder heb geleerd. En eerlijk is eerlijk, mom’s food is the best!
Hierbij dan eindelijk mijn recept voor de viadoe. Deze cake wordt door iedereen toch net wat anders bereid. Dit is mijn versie en is een favoriet gerecht in mijn familie en vriendenkring. Lees het recept goed door en ik hoop dat de foto’s de bereiding verduidelijken. En bekijk ook de video, waarin ik stap voor stap uitleg hoe je de viadoe maakt. Lukt het niet, stuur mij dan een berichtje voordat je aan de slag gaat. Het ziet er ingewikkelder en bewerkelijker uit dan het is. Neem je tijd als je dit voor de eerste keer gaat maken. Heel veel succes en maak je twist (jouw variatie)!