Eieren met wit maanzaad

Trek in iets smakelijks, maar wil je niet al te lang in de keuken staan? Dat kan!
Ik heb standaard veel verschillende kruiden in mijn keukenkast staan en is het een kwestie van creativiteit om snel iets simpels en zo bewust mogelijk te maken. Zo creeer je steeds weer een nieuw gerecht.

author Door Aivie

Geroosterde kip met Indiase masala-mix

Ik ben dol op gemakkelijke, gezonde en zeer smaakvolle gerechten!
Ik marineer mijn vis, vlees of groenten zelden op dezelfde wijze. Daar ben ik te creatief en te eigenwijs voor.
Zo ben ik op het idee gekomen om dit heerlijk gerecht te maken. Een mix van reguliere Indiase kruiden, gemixt met nog wat niet-reguliere Indiase kruiden hebben geleid tot een gerecht, die ik intussen al 2 keer heb klaargemaakt. En ik zal het zeker vaker bereiden.

author Door Aivie

Mahanbhog (bewuste versie)

Mahanbhog is een van de bekendste offerspijzen die door de hindostanen wordt bereid. Ik heb er een bewuste versie van gemaakt. Ik heb hierbij gelet op de koolhydraten , goede suikers en goede vetten. In deze versie heb ik de patentbloem of griesmeel vervangen door kokosbloem en amandelmeel. En de ghee kun je vervangen door kokosolie, zodat je een vegan versie van de mahanbhog krijgt.

author Door Aivie

Griesmeel mahanbhog (offerspijs)

Offerspijzen worden bereid ten behoeve religieuze bijeenkomsten of handelingen binnen verschillende culturen. De mahanbhog of halva (halwa) wordt op heel veel verschillende wijze bereid, maar ook met verschillende ingrediënten. Dit is het standaard recept en ik zal ook een veel bewustere versie van dit gerecht plaatsen met variatietips.

author Door Aivie

Vegan havermoutkoekjes

Trek in iets zoets en toch een verantwoorde en bewuste keuze kunnen maken daarin? Dan is dit koekje een van de snelste en lekkerste oplossingen. Ook gezellig om het met kinderen te bereiden. Dit koekje kan niet mislukken. Geniet ze!

author Door Aivie

Pindakip

Pindakip, wat een heerlijk gerecht! De kip is gemakkelijk te vervangen door een ander vleessoort. Ik persoonlijk vind het het lekkerst, als dit gerecht wordt bereid met soepkip. De kip kan daardoor langer doorsudderen en trekken de smaken goed in het vlees. je kunt dit gerecht 1 a 2 dagen van te voren klaarmaken. Hoe langer het staat, hoe beter de smaken van alle kruiden intrekken.

author Door Aivie

Cubaans gemarineerde gans slowcooken

Lekker en simpel koken, noem ik slowcooken. Het langzaam garen van gerechten heeft iets magisch. Het mooie van deze manier van koken, is dat de sappe, structuur en smaken goed behouden blijven.

author Door Aivie

Bengaalse ei-curry

Dit is een prachtig gerecht, dat enkele dagen van te voren bereid kan worden. Curry’s hebben als kenmerk, dat het minimaal 1 dag na de bereiding, beter smaakt. Dit omdat alle smaken van de verschillende kruiden goed intrekken.

author Door Aivie

Kipgehaktbrood (koolhydraatarm)

Gehaktbrood zijn er in vele variaties. Dit gerecht is zeer bewust en kan geheel vetvrij worden bereid. Dit gerecht kan van te voren bereid worden en op de dag van gebruik, kun je het afbakken.

author Door Aivie

Ras el hanout (Arabische kruidenmix)

Het maken van je eigen kruidenmixen is altijd het lekkerst. En geeft je de vrijheid om het naar eigen smaak te verfijnen. Deze zeer bekende kruidenmix wordt veelal gebruikt in de Arabische keuken.

author Door Aivie

Koken met Aivie © 2016