Veganistische bananencake met rode kersen

Dit is mijn versie van de bananencake. Ik heb er heerlijke grote ontpitte diepvries kersen ingedaan. De lichtzurige smaak van de kersen smaakt lekker verfrissend bij het zoete van de banaan. Voel je vrij om de fruitsoort die je gebruikt aan te passen in dit recept. Hetzelfde geld voor de zaden. De basis voor het deeg bestaat uit de verschillende meelsoorten, hoeveelheid bananen, kokosolie en de amandelmelk. De rest kun je naar eigen inzicht aanpassen.

author Door Aivie

Lijnzaadcrackers (veganistisch)

Lijnzaadcrackers zijn simpel te bereiden en erg gezond. Het mooie aan deze versie is dat het gerecht helemaal vrij is van dierlijke ingrediënten. Je kunt de zaden naar eigen inzicht variëren. De basis voor deze crackers vormen de gebroken lijnzaden. Lijnzaad bevat slijmstof, waardoor de gebroken zaadjes met toevoeging van vocht gemakkelijk kunnen hechten aan andere ingrediënten in een gerecht. Hierdoor is er geen bloem of ander meel nodig om de crackers krokant te bakken. Dit gerecht kun je door toevoeging van kruiden, naar eigen smaak blijven variëren.

author Door Aivie

Koken met Aivie © 2016