Calzone, gevulde KETO pizza

In de tijd dat ik studeerde,was er op de Oude Gracht in Utrecht een Italiaanse pizza kraam. Gerund door een Italiaan. Hoe vaak ik daar niet van een heerlijk stuk pizza of een calzone heb genoten, weet ik niet meer. Maar dat de allerbeste pizzaboer was, dat weet ik zeker! Zoals jullie inmiddels weten ben ik overgestapt op koolhydraatarme gerechten. En heel af en toe heb ik een ontzettende trek in de pizza of de gevulde versie hiervan, de calzone. Dit recept is vooral vanwege de koolhydraatarme variant van het deeg, voor mij een favoriet. Voel je vrij om de vulling van de calzone nar eigen inzicht aan te passen. Het recept van het deeg is perfect! 

author Door Aivie

Gegrild lamsvlees (inclusief kip versie)

Dit gerecht is zeer eenvoudig te bereiden en valt altijd goed in de smaak. Het belangrijkste is dat de kwaliteit van het vlees goed is. Vaak proeft lams- of schapenvlees naar de schaap. Dat heeft te maken met de wijze waarop het dier geslacht wordt en ook de wijze waarop je het vlees schoonmaakt en wast. Zie in de stappen de tips, om ervoor te zorgen dat het vlees geen nasmaak krijgt. 

author Door Aivie

Kalkoen (slowcooked)

Een keer per jaar verschijnt er bij mij een kalkoen als feestgerecht op tafel. Dat is rond de feestdagen in de maand december. De voorbereiding neemt wat tijd in beslag, maar de bereiding is simpel. Kies voor slowcooken, zo blijft het vlees sappig en gebruik bij de kalkoen altijd wat extra vet. Kalkoen is van nature droog en is daarom juist weer een goede keuze als je opzoek bent naar een magere vleessoort. Maar wie maalt daarom gedurende de gezelligste periode van het jaar! 

author Door Aivie

Koken met Aivie © 2016