Calzone, gevulde KETO pizza

In de tijd dat ik studeerde,was er op de Oude Gracht in Utrecht een Italiaanse pizza kraam. Gerund door een Italiaan. Hoe vaak ik daar niet van een heerlijk stuk pizza of een calzone heb genoten, weet ik niet meer. Maar dat de allerbeste pizzaboer was, dat weet ik zeker! Zoals jullie inmiddels weten ben ik overgestapt op koolhydraatarme gerechten. En heel af en toe heb ik een ontzettende trek in de pizza of de gevulde versie hiervan, de calzone. Dit recept is vooral vanwege de koolhydraatarme variant van het deeg, voor mij een favoriet. Voel je vrij om de vulling van de calzone nar eigen inzicht aan te passen. Het recept van het deeg is perfect! 

author Door Aivie

Gefrituurde vis in dikke tomatensaus

Mijn vader is een grote visliefhebber en van hem heb ik aanwijzingen voor dit recept gehad. Gefrituurde vis in een dikke tomatensaus met o.a. veel uien en verse tomaten. Ik ben geen visliefhebster, maar dit gerecht vind ik heerlijk. En met wat nostalgische herinneringen aan de tijd dat ik als kind in Suriname heb gewoond, is dit voor mij een zeer bijzonder gerecht, die ik heel vaak in Suriname voor mijn vader mocht bereiden. 

author Door Aivie

Sri Lankaanse viscurry

Geïnspireerd door de Sri Lankaanse keuken heb ik dit gerecht bedacht. Deze viscurry bevat 18 ingredienten. Neem de tijd om alle ingrediënten eerst klaar te zetten en dan te gaan koken. Een gerecht dat ook een dag van te voren klaargemaakt kan worden.

author Door Aivie

Bakkeljauw in tomaat

In de Surinaamse keuken is dit een zeer bekend gerecht dat zowel op brood, als met gekookte bananen, cassave, Chinese tajer of witte rijst wordt gegeten.

author Door Aivie

Koken met Aivie © 2016