Karhi, gele erwtensoep met phulauri (gele erwten balletjes)

Dit gerecht ontbreekt nooit op mijn Divali menu! Ik vind de combinatie van een dikke soep, met kruidige erwten balletjes en het zure van de mango een heerlijk gerecht. Het liefst eet ik dit met een roti gevuld met aardappelen. Maar ook met wat gestoomde groenten, smaakt het ontzettend lekker. Ik heb in de tips aangegeven hoe je de karhi sneller kunt bereiden en eventueel iets bewuster, door geen vet in de karhi te gebruiken. Echter zijn de phulauri’s (erwten balletjes), wel gefrituurd in olie. Dus helemaal vetvrij is het recept niet, tenzij je de gele erwten balletjes weglaat. 

author Door Aivie

Phulauri (gele of groene erwten balletjes)

Phulauri zijn balletjes gemaakt van gele of groente erwten.  De erwten worden nadat ze fijn zijn gemalen, gekruid en gefrituurd. Ik heb in dit recept 2 soorten bereidingswijzen aangegeven.

author Door Aivie

Koken met Aivie © 2016