Katahar in kokosmelk met tomatenpuree

Er bestaan veel soorten broodvrucht. In Suriname zijn er twee bekende soorten. Eén zonder pitten en de andere met pitten. De laatste wordt door de Hindostaanse-Surinamers katahar (katahal in het Hindi) genoemd. De katahar lijkt erg op de alom bekende broodvrucht, maar bevat pitten en heeft een stekelige schil. De katahar wordt meestal in masala (Surinaams Hindostaanse kerrie) bereid met kokosmelk.  Dit recept is anders, maar zeker niet minder lekker. Voor het gemak gebruik ik het woord katahar in het recept in plaats van broodvrucht met pitten.

author Door Aivie

Bitawiri in kokosmelk, een Surinaamse groenten

Cestrum latifolium is de Latijnse benaming voor de bitawiri (bitterblad letterlijk vertaald). Deze groenten is vooral erg populair in de Surinaams-Creoolse keuken. De groente behoort tot de nachtschadefamilie, net als de tomaat, aubergine, paprika etc. Bitawiri is bitter van smaak en bevat daardoor veel ijzer en anti-oxidanten. Ik eet deze groenten graag gestoomd of  heerlijk in kokosmelk bereid.

author Door Aivie

Paneer in kokosmelk

Weer een mooi Zuid Indiaas gerecht, zonder dat het een ingewikkelde exercitie wordt om dit heerlijk gerecht te bereiden. Een paneergerecht mag eigenlijk niet ontbreken op een Indiaas menu. Geniet hiervan! 

author Door Aivie

Koken met Aivie © 2016