Calzone, gevulde KETO pizza

In de tijd dat ik studeerde,was er op de Oude Gracht in Utrecht een Italiaanse pizza kraam. Gerund door een Italiaan. Hoe vaak ik daar niet van een heerlijk stuk pizza of een calzone heb genoten, weet ik niet meer. Maar dat de allerbeste pizzaboer was, dat weet ik zeker! Zoals jullie inmiddels weten ben ik overgestapt op koolhydraatarme gerechten. En heel af en toe heb ik een ontzettende trek in de pizza of de gevulde versie hiervan, de calzone. Dit recept is vooral vanwege de koolhydraatarme variant van het deeg, voor mij een favoriet. Voel je vrij om de vulling van de calzone nar eigen inzicht aan te passen. Het recept van het deeg is perfect! 

author Door Aivie

Chinees gestoofde geiten- of eendenvlees

Ik maak mijn geitenvlees meestal op Indiase of Caribische wijze. En af en toe bereid ik het in de Surinaams Hindostaanse masala (kerrie). Maar ik was nu op zoek naar een andere smaak. Na wat speur- en denkwerk heb ik mijn eigen recept samengesteld. Het was spannend, omdat de vele bijzondere smaken van de verschillende ingrediënten, uiteraard, samen goed moesten smaken. Het eindresultaat van  mijn gerecht: SUBLIEM! Een aanrader voor iedereen die graag iets anders durft te eten. En eet je geen geit dan is dit gerecht ook prima te bereiden met eendenvlees. 

author Door Aivie

Koken met Aivie © 2016