Courgette kofta’s in tomatencurry

Kofta’s zijn balletjes die worden gemaakt van groenten, paneer (jonge kaas), vis of vlees of een combinatie daarvan. De groenten- en paneer kofta’s zijn mijn favoriet. Dit gerecht kan je gerust van te voren bereiden, zodat de kruiden van de curry beter in de kofta’s trekken. Dit gerecht is redelijk vetarm. Alleen de kofta’s worden gefrituurd. En indien je de goede meelsoorten gebruikt, maak je hier een mooi koolhydratenarm gerecht van.

author Door Aivie

Thaise rode curry pasta (inclusief de vegetarische versie)

Er zijn zo van die ingrediënten die ik het liefst zelf maak. Niet alleen omdat ik dan weet dat er geen ongezonde E-nummers inzitten, maar ook omdat het gewoon veel lekkerder van smaak en aroma is. De thaise curry’s maak ik daarom altijd zelf en vries het in. 

author Door Aivie

Bengaalse ei-curry

Dit is een prachtig gerecht, dat enkele dagen van te voren bereid kan worden. Curry’s hebben als kenmerk, dat het minimaal 1 dag na de bereiding, beter smaakt. Dit omdat alle smaken van de verschillende kruiden goed intrekken.

author Door Aivie

Sri Lankaanse viscurry

Geïnspireerd door de Sri Lankaanse keuken heb ik dit gerecht bedacht. Deze viscurry bevat 18 ingredienten. Neem de tijd om alle ingrediënten eerst klaar te zetten en dan te gaan koken. Een gerecht dat ook een dag van te voren klaargemaakt kan worden.

author Door Aivie

Koken met Aivie © 2016