Gevulde omelet met kruiden

Ik had trek in rucola sla en een omelet. Maar ik wilde niet 2 gerechten maken, een Ik had trek in rucola sla en een omelet. Maar ik wilde niet en een omelet en een koude salade maken. En zo is dit overheerlijk recept ontstaan! De rucola heb ik verwerkt in de omelet samen met kastanjechampignons, kaas en wat kruiden. Een heerlijke maaltijd dat zowel als lunch of avondmaaltijd kan worden genuttigd.salade en een omelet. En zo is dit overheerlijk recept ontstaan! De rucola heb ik verwerkt in de omelet samen met kastanjechampignons, kaas en wat kruiden. Een heerlijke maaltijd dat zowel als lunch of avondmaaltijd kan worden genuttigd.

author Door Aivie

Pom (inclusief de vegetarische en bewuste variant)

Pom is een typisch Surinaams gerecht, die ik nog nooit elders in welke variant dan ook in een andere keuken ben tegengekomen. De pom wordt van een aardvrucht, tayer, bereid. Het is een bewerkelijk gerecht en daarom maak ik dit nooit in kleine hoeveelheden. In ieder geval het marineren van de tayer doe ik altijd minimaal 2 kilo tayer. Dit recept is van mijn moeder. De bewuste versie en de vegetarische variant zijn mijn variaties hierop. Pom is een gerecht dat op vele manieren wordt bereid, naar de smaak van maker. Ik houd ervan als mijn pom zoetzuur van smaak is en het mooie rode kleur heeft van de tomaten. En zeker niet heet (peper) is. 

author Door Aivie

Koken met Aivie © 2016