Keto foccacia brood

Brood is misschien wel een van de meest koolhydraatrijke producten en past dus absoluut niet in een koolhydraatarme levensstijl. De amandelmeel in dit gerecht bevat relatief gezien best veel koolhydraten, maar tientallen minder dan in gewoon brood. 

author Door Aivie

Calzone, gevulde KETO pizza

In de tijd dat ik studeerde,was er op de Oude Gracht in Utrecht een Italiaanse pizza kraam. Gerund door een Italiaan. Hoe vaak ik daar niet van een heerlijk stuk pizza of een calzone heb genoten, weet ik niet meer. Maar dat de allerbeste pizzaboer was, dat weet ik zeker! Zoals jullie inmiddels weten ben ik overgestapt op koolhydraatarme gerechten. En heel af en toe heb ik een ontzettende trek in de pizza of de gevulde versie hiervan, de calzone. Dit recept is vooral vanwege de koolhydraatarme variant van het deeg, voor mij een favoriet. Voel je vrij om de vulling van de calzone nar eigen inzicht aan te passen. Het recept van het deeg is perfect! 

author Door Aivie

Pizzabodem van bloemkool (vegetarisch)

Ik ben geen grote pizza-liefhebster, maar zo af en toe vind ik dit gerecht lekker. Ik let best wel op de hoeveelheid koolhydraten, zout en vet  in een gerecht. Ik vind daarom mijn pizzabodem van bloemkool een mooi alternatief. Ik voeg helemaal geen zout toe aan dit gerecht, omdat de kaas en olijven al meer dan genoeg zout bevatten. Voel je vrij om de vulling naar eigen inzicht te variëren. Houd alleen rekening met de gaartijd van ieder ingrediënt.

author Door Aivie

Spaghetti met wilde spinazie

Dit gerecht is een aanrader voor alle fijnproevers en fans van de Italiaanse keuken! Jaren geleden heb ik een soortgelijk gerecht gegeten in een restaurant. En ik heb dit gerecht met de smaken van toen, zelf klaargemaakt en mijn eigen smaak eraan gegeven. Ik vind de combinatie van de spaghetti met de chardonnay voortreffelijk! En drink of gebruik je geen alcohol, laat dan de chardonnay weg. 

author Door Aivie

Koken met Aivie © 2016