Moonglet (Indiase veganistische omelet)

Moonglet is een veganistische Indiase omelet, waarbij diverse linzensoorten worden gebruikt. Veelal wordt de moonglet van mung bonen gemaakt. Ik heb echter een mix van linzen gebruikt. De omelet wordt in India als ontbijt genuttigd en is ook een bekend street food gerecht.  Persoonlijk vind ik het best een stevig gerecht en eet ik het liever als lunch- of avondgerecht. Ik heb de moonglet zowel als een omelet in de pan, als in de oven bereid. Dit is mijn recept en ik heb met de mix van linzen en de eigen keuze van specerijen mijn moonglet versie hier beschreven en bereid.  Voel je vrij om hierin je eigen variatie te kiezen.  En wederom is dit een mooi koolhydraatarm en eiwitrijk gerecht.

author Door Aivie

Broccoli balletjes

Broccoli is ontzettend gezond en zou je volgens de wetenschap iedere dag wel mogen eten. Ik experimenteer graag en was op zoek naar een andere manier van de bereiding van de broccoli. Ik wilde dit gerecht als eerst als een stamppot gerecht maken, maar terwijl ik aan het prakken was, werd ik nog creatiever en bedacht de geprakte broccoli tot balletjes om te vormen. Dit gerecht staat nu wekelijks bij mij op het menu!

author Door Aivie

Geroosterde gebakken kokosnoot

Wat doe je met een verse kokosnoot, behalve raspen en de melk ervan gebruiken in diverse gerechten. Ik had een kokosnoot liggen en wilde er een mooi Zuid Indiaas gerecht van maken.  In de Zuid Indiase keuken wordt veel kokosmelk- of olie gebruikt n gerechten. In dit simpel gerecht gebruik je de gehele kokosnoot. 

author Door Aivie

Zuurkool chutney

De meeste chutney’s worden van fruitsoorten bereid. In mijn zoektocht naar een mooie keto-proof chutney, bedacht ik het van zuurkool te breiden. Het gerecht is simpel te bereiden en smaakt perfect bij andere gerechten of snacks. Ik eet mijn chutney graag op een koolhydraatarme cracker met en stuk kaas. 

author Door Aivie

Munt-koriander chutney (Podina ke Chutney)

Dit is een heerlijke frisse chutney. Ik eet deze chutney niet alleen met een snack, maar ook bij een vegetarische maaltijd. Deze chutney smaakt het lekkerst als het vers is bereid.

author Door Aivie

Samosa vullingen

Samosa is een een Indiase snack. Ik heb heel lang geleden in India de samosa voor het eerst gegeten met een vulling van paneer (jonge kaas) en cashewnoten. Ik vergeet dat moment nooit meer. Wat en geweldige combinatie e al de kruiden door de vulling heen maken het af! De vullingen verschillen per persoon en ook per streek. Zie mijn tips onderaan het recept. De indiase samosa verschilt in smaak met die van de Surinaamse. Stiekem vind ik de Indiase versie met de verschillende vullingen het lekkerst. 

author Door Aivie

Keto kokos-amandel burfi

Ben je op zoek naar een smakelijk en snel te bereiden zoete snack, dan is dit Indiaas gerecht een aanrader. 

author Door Aivie

Keto mahanbhog van kokosmeel (offerspijs)

Dit is mijn keto versie van de traditionele versie van de mahanbhog. Van origine wordt dit gerecht met bloem of griesmeel bereid en geraffineerde suikers. Kokosbloem is zachter van smaak en laat een hele fijne bite achter. Het recept bevat nog geen 12 gram koolhydraten. Per persoon zit je op een vierde of de helft.

author Door Aivie

Chinese tayer (Taro) met geelwortel

Ben je op zoek naar eenvoudige, snelle en smaakvolle gerechten voor bij de roti? Dan is dit er 1 die niet mag ontbreken.

author Door Aivie

Gebakken lams in Kerala masala

Dit gerecht heb ik de allereerste keer in Pattaya (Thailand) gegeten. In het centrum van Pattaya bevinden zich ontzettend veel Indiase restaurants. In de 5 dagen dat ik in Pattaya verbleef heb ik tot 3 keer toe dit gerecht gegeten! Als snack met een lekker drankje, maar ook gewoon als hoofdgerecht bij de lunch of het diner. Het aantal ingrediënten kan je afschrikken om dit recept uit te proberen. Je kunt dit gerecht daarom het best in 2 fasen bereiden. Kook eerst je vlees van (bijvoorbeeld een avond van te voren of in de ochtend) en ga dan later op de dag het gerecht bereiden.

author Door Aivie

Koken met Aivie © 2016