Er zijn maar weinig mensen die niet van de ananascake houden. Her zoet van de suiker in de cake versus het zurige van de ananas, maakt deze cake tot een favoriet. En ook zonder ei is deze cake luchtig en smeuïg.
Er zijn maar weinig mensen die niet van de ananascake houden. Her zoet van de suiker in de cake versus het zurige van de ananas, maakt deze cake tot een favoriet. En ook zonder ei is deze cake luchtig en smeuïg.
Zeef de bloem, het zout, bakpoeder en soda samen.
Zet het apart weg.
Beboter een ruime bakblik.
Strooi over de bodem van de beboterde bakblik de scheplepel witte of bruine suiker
Strooi 2 zakjes (bourbon)vanille suiker over de beboterde bakblik.
Leg vervolgens de ananasschijven op de bodem van de bakblik.
Snijd de maraschino kersen door de helft.
Doe een halve maraschino kers in de ring van de ananasschijf (zie foto).
Doe in een ruime kom de boter, gecondenseerde melk, essences en vanillesuiker. Mix alles goed samen met een mixer.
Zet de mixer weg en neem een spatel.
Doe de bloem lepel voor lepel bij de boter mix, slagroom en melk en vouw met de spatel alles door het beslag.
Doe het beslag in de bakblik.
Bak de cake in 35 tot 45 minuten op 170 graden.
Laat de cake goed afkoelen.
Keer de cake op een bord of schaal om.