Griesmeel wordt veelal in zoete gerechten gebruikt. Dit gerecht komt uit de Zuid Indiase keuken, waar het als ontbijtgerecht geserveerd wordt. Dit is mijn versie van dit super lekker gerecht.
Griesmeel wordt veelal in zoete gerechten gebruikt. Dit gerecht komt uit de Zuid Indiase keuken, waar het als ontbijtgerecht geserveerd wordt. Dit is mijn versie van dit super lekker gerecht.
Doe alle linzen in een ruime schaal en spoel de linzen goed af.
Week de linzen vervolgens in water en laat het minimaal een uur staan. Na een uur giet je de linzen af en spoel je het nog 2 of 3 keer met koud water af.
Laat de linzen in een zeef uitlekken en zet apart weg.
Neem een ruime anti-aanbakpan en rooster de griesmeel.
Blijf constant roeren, zodat de griesmeel niet bruin wordt. Het roosteren van de griesmeel voorkomt klonteren.
Zet de griesmeel apart weg.
Neem een ruime pan en doe de mosterdolie erin.
Voeg vervolgens de gesneden sjalot of rode ui toe, samen met de gemalen gember en geelwortel en de gemalen zwarte peper. Roer alles goed om.
Voeg de linzen, chilipepers en de zoete neembladeren toe en roer alles goed om.
De linzen moeten licht aanbakken.
Voeg de tomaten en de wortel toe samen met het zout en laat het geheel op middelmatig vuur, sudderen.
De tomaten moeten helemaal smelten en de wortel moeten gaar worden.
Als alle vocht van de tomaten is verdampt, voeg je de cashewnoten toe en bak je deze nog 1 minuut mee.
Doe nu de griesmeel samen met de ghee in de pan en roer het goed om.
Voeg nu het heet water toe.
Blijf goed roeren!
Al het water zal langzaam door de griesmeel opgenomen worden en door het roeren ontstaat er een gladde massa.
Doe de deksel op de pan en laat de griesmeelrijst op laag vuur 10 minuten garen.
Roer na 10 minuten weer door de griesmeelrijst.
Indien het nog niet gaar is laat je het nog 5 minuten weer op vuur garen.
De griesmeelrijst vormt een soepel geheel, zonder dat het papperig is.
Serveer de griesmeelrijst met raita (Indiase yoghurt saus) en groente naar keuze. Of het eet het gewoon zo op.