Deze sambel smaakt ontzettend lekker bij de nasi, bami of telo (gefrituurde cassave of yuca). Het is simpel te bereiden met een paar ingrediënten en maanden houdbaar in de koelkast. Ik maak deze sambel zelf, omdat ik in plaats van de slechte geraffineerde suikers, gebruik maak van een mooie natuurlijke suiker, de palmsuiker. De kant en klare Javaanse sambels bevatten de goedkope slechte suikers. Ik heb altijd een potje in huis. En je kunt er zo een vegetarische versie van maken, door gewoon de garnalen weg te laten.
ansje
March 31, 2018 @ 13:07
Dit ga ik zeker uitproberen!
Leslie
March 31, 2018 @ 13:27
Begrijp ik dat je zelf géén vocht hoeft toe te voegen??
Aivie
April 21, 2018 @ 09:19
Ja Leslie klopt. De tomaten bevatten veel vocht en samen met de suiker ontstaat een vloeibare massa. Deze langzaam inkoken en voila! 🙂
Groetjes Aivie
DarrenWaw
May 24, 2021 @ 03:35
“After I originally commented I appear to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on whenever a comment is added I get 4 emails with the same comment. There has to be a means you are able to remove me from that service? Appreciate it!”
נערות ליווי בראשון לציון
gder4563
Cindy
May 5, 2022 @ 13:09
Prima gelukt. Dankjewel 🙏🏽