De honingdrank (anti-griep of verkoudheidsdrank), is inmiddels al zo populair dat bijna iedereen het wel kent, maar nog niet altijd precies weet wanneer en hoe dit simpel drankje bereid moet worden. De beste tijd om de honing drank te maken is de maand augustus. De maanden waarin de letter R in voorkomt, zijn de maanden waarin wij allemaal weleens wat verkouden of grieperig worden. Dit drankje moet minimaal 2 weken trekken, dus het liefst uiterlijk medio augustus klaarmaken.
Ans Richter
January 28, 2018 @ 23:10
Ik mag geen honing …hoe kan ik het op een andere manier maken?
Aivie
January 29, 2018 @ 09:50
Hi Ans,
Ipv honing, zou je bijvoorbeeld een goede suiker, als palm- of kokosbloesemsuiker kunnen gebruiken.
Dan zou ik aan alle ingrediënten in een grote kan (vuurvast), heet water toevoegen en laten trekken. Bewaar het als het eenmaal is afgekoeld in de koelkast. Laat het net als dit honingdrankje goed trekken. En als je het gaat drinken, warm dan gewoon een hoeveelheid die voor je een beker nodig hebt, op. Het zoete is goed voor het losmaken van eventueel slijm, maar werkt ook verzachtend voor de (schrale) keel.
Shandra Ramadhin
November 19, 2020 @ 18:50
Hallo, dank je wel voor het recept. Ik heb het gemaakt, is heerlijk. Hoe vaak kan je het drankje drinken?
Groet, Shandra
Aivie
December 27, 2020 @ 13:31
Beperkk het gedurende verkoudsheidsklachten tot 3-4 x per dag een kopje.
Groetjes Aivie