Het koken van een ei lijkt gemakkelijk, maar dat lukt helaas niet bij iedereen. Ik geef in dit recept aan hoe ik mijn perfect ei kook voor 3 soorten gekookte eieren: zacht, halfzacht en hard gekookt.
Het koken van een ei lijkt gemakkelijk, maar dat lukt helaas niet bij iedereen. Ik geef in dit recept aan hoe ik mijn perfect ei kook voor 3 soorten gekookte eieren: zacht, halfzacht en hard gekookt.
Een perfect gekookt ei, bereid ik als volgt:
Ik zet een pan met heet water op het vuur en breng het aan de kook. Uiteraard kun je ook koud water in een pan doen en deze aan de kook brengen. Ik heb een Quooker kraan en daar komt kokend water uit
De eieren prik met een ei-prikker aan de onderkant door.
Vervolgens doe ik de eieren in het kokend water en afhankelijk van het soort gekookt ei, laat ik het koken.
Voor een zacht ei kook ik de eieren 4 minuten.
Voor een halfzacht ei 6 minuten.
Voor een hard gekookt ei 8 minuten.
Vervolgens geldt voor alle gekookte eisoorten het volgende: Giet het heet water direct uit de pan en doe vervolgens koud water in de pan, zodat de eieren niet doorkoken, maar direct op het juist gekookt ei uitkomen.