In de Surinaamse keuken, wordt een dunne jus geserveerd bij de geroosterde vleesgerechten. In dit recept geef ik de basis van deze saus aan.
In de Surinaamse keuken, wordt een dunne jus geserveerd bij de geroosterde vleesgerechten. In dit recept geef ik de basis van deze saus aan.
Doe in een ruime pan het water en breng het aan de kook.
Voeg alle ingrediënten toe en breng het geheel aan de kook.
Als het water met de ingrediënten kookt, zet je het vuur lager en laat je het geheel 45 minuten op laag vuur koken. Het vocht zal tot circa 0,5 liter inkoken.
Let op: de smaak van de saus moet zoet-zout zijn.
Proef tussendoor de smaak en voeg eventueel suiker en en zout toe.
Serveer de saus met geroosterd vlees naar keuze.
Tip: wil je de saus wat dikker hebben, voeg dan een theelepel maizena toe.
Een smaakmaker voor deze jus, is een kleine hoeveelheid van het vet dat van het geroosterd vlees afkomt, toe te voegen. Hierdoor wordt de saus vettiger, maar nog smaakvoller.
Laat de saus goed afkoelen en bewaar het in een goed afgesloten (weck)pot in de koelkast.