Een van mijn favoriete gerechten uit de Arabische keuken, is dit aardappelgerecht. Een eenvoudig, maar heerlijk gerecht! Ik eet het graag als een snack met een goed glas wijn of een lekkere cocktail.
Een van mijn favoriete gerechten uit de Arabische keuken, is dit aardappelgerecht. Een eenvoudig, maar heerlijk gerecht! Ik eet het graag als een snack met een goed glas wijn of een lekkere cocktail.
Week de aardappelen in een ruime kom met water en laat het minimaal 1 uur staan. Boen de aardappelen daarna met een spons schoon en spoel de aardappelen vervolgens goed af.
Doe de aardappelen (heel) in een ruime pan en voeg de gebroken kaneelstok, kurkumapoeder, steranijs, kruidnagels en de grove Himalaya zout korrels bij. Vul de pan met koud water tot de aardappelen onder het water staan.
Doe de pan op het vuur en breng het aan de kook. Laat de aardappelen beetgaar koken.
Giet de aardappelen af en laat afkoelen. Tip: de aardappelen kun je ook 1 of 2 dagen van te voren koken en bewaren in de koelkast.
Snijd de afgekoelde aardappelen in gelijkmatige blokjes en zet weg.
Doe een ruime pan op vuur.
Doe de hele komijn- en mosterdzaad in de pan en rooster het licht.
Voeg dan de olijfolie of ghee toe.
Voeg de gehakte knoflook toe en fruit het licht.
Voeg dan de gesneden aardappelen, komijnpoeder, 1/2 theelepel kurkumapoeder chillivlokken, 3/4 deel van de gesneden koriander, zwarte peper en zout naar smaak toe. Roer alles goed om en laat op matig vuur de aardappelen bakken. Laat de aardappelen in 15-20 minuten mooi goudbruin bakken.
Haal de pan van het vuur en voeg de resterende gesneden koriander toe en roer om.